KORANG KENE TENGOK DRISHYAM 2015, MEMANG TORBAYEK BEB!

June 20, 2017

Image result


Hai and assalamualaikum. Aku nak share satu movie hindustan, yang memang aku susah nak move on. Banyak kali tengok pun takpe. Memang best gila! Aku bagi rating dalam 10/10. hahahaha gituuu


"A man tries to save his family from the dark side of the law after they commit an unexpected crime."

Genre: Crime, Drama, Mystery
Director by: Nishikant Kamat
Stars: Ajay devgan, Shriya Saran
Tagline: Visuals can be deceptive

Pelakon
Ajay devgan - Vijay Salgoankar (Husband&father)
Shriya Saran - Nandini Salgoankar (Wife&Mother)
Ishita Dutta - Anju Salgoankar (Older sister&vijay's daughter)
Mrunal Jadhav - Anu Salgoankar (Younger sister&vijay's daughter)
Tabu - Meera Deshmukh (Policewoman in their village)
Rajat Kapoor - Mahesh Deshmukh (Meera's Husband)
Rishab Chandda - Sameer Deshmukh (Meera&Mahesh's son)


Plot Summary (My review)
Vijay merupakan pemilik cable TV network. Dia gemar menonton crime and investigation movie. He lives happily with his wife and two daughters. Anju, which is his older daughter was coming back from summer camping. Until one night, Vijay tak balik ke rumah sebab jaga cable tv network malam tu, and at that time jugak, he is watching a crime movies. At that night too, Sameer came to their house dalam keadaan yang mabuk. Sameer and Anju berkenalan masa summer camping. Dalam keadaan yang mabuk, Sameer keluarkan iphone dan tunjuk satu video kepada Anju. Iaitu video Anju sedang mandi. She and her mother, Nandini was trying to fight Sameer. Selepas bergelut dengan Sameer, Sameer cuba untuk merogol ibu Anju, Nandini. Secara dengan tidak sengaja, Anju mengambil sebatang kayu dan terus memukul tepat di kepala Sameer. Dan juga memecah telefon bimbit Sameer. After a few minutes, they realizes yang Sameer sudah mati. Mereka jadi takut dan risau. Sampai Keesokkan paginya, Vijay pulang ke rumah. Kehadiran Sameer membuatkan keluarga mereka tidak tenteram.

Apabila Vijay sudah tahu apa yang berlaku semalam. He tries untuk hapuskan semua bukti yang Sameer pernah ke rumah mereka. Dia merancang satu perjalanan yang real agar bila disoal siasat semua nya nampak jujur. Perkara pertama yang Vijay lakukan, dia buang kereta Sameer dekat semua lombong. Memang takde siapa tahu, kecuali Inspector Gaitonde, seorang pegawai polis yang suka memeras ugut penduduk kampung. 

Maka, Vijay mulakan perancangan. Dia menetapkan pada tarikh berlaku kejadian mereka ke satu majlis ceramah Swami Chinmayanandji selama dua hari. Setiap kali Vijay dan family singgah di satu tempat, Vijay akan bagitahu penduduk atau penjual atau pemilik hotel, yang mereka akan ke majlis tersebut. Supaya bila pihak polis panggil mereka untuk disoal siasat, mereka jawab dengan jawapan yang sama. Sehinggalah Meera dan Mahesh, parents Sameer mula mengesyaki keluarga Vijay. 

Nak tahu apa yang berlaku seterusnya? Kene lah tengok movie tu baru syok! Sampai habis cerita, parent Sameer tak tahu mana Sameer dikebumikan. Dan Mahkamah menetapkan, selagi mayat Sameer tak dijumpai, Pihak polis tidak boleh sebarangan menangkap keluarga Vijay. Nak tahu mana dia kebumikan Sameer? Kome kene tengok, bila kome tengok, baru kome rasa woww bijak, memang terpikior pikior. Download tau! 



You Might Also Like

2 comments

  1. dah pernah tengok ni. last sekali mayat laki tu dia tanam dekat station polis kan. best3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha.ah best kann. memang style. memang tak terfikir langsung mana dia tanam.

      Delete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.