DOWNLOAD MOVIE BY TELEGRAM

June 02, 2017



Teringat pula zaman 2014 dan 2015, memang suka menjelajah web movie online. Tapi sayang semua nya tak boleh tengok. Perlu bayaran. Wifi pula kelajuan dia ciput-ciput. Sedih yang amat. Nak pergi wayang, malas. Dasar pemalas. Membazir masa dan wang sahaja. Perlu ke sana perlu kan wang hanya semata-mata satu movie. Tidak berbaloi sangat gais.

Kalau ada lagi yang macam saya pada tahun 2014 dan 2015, sukar untuk mendapatkan movie, buat-buatlah move on sebab saya akan share satu rahsia yang membuatkan anda tersenyum lebar. mungkin memberi impak yang besar kepada anda. Sampai termimpi-mimpikan saya. Moga moga jodoh antara kita. 

So by 2016, saya mula bergiat aktif dalam mencari info info how to download movie yang sangat cepat, murah dan berbaloi. Saya dapat info ni pun daripada kawan stpm dari johor, Dara Manisha namanya. Dia bagi link, dan saya tanpa membuang masa terus join channel movie tersebut tanpa rasa was-was dan syak curiga kerana nama channel itu Movienakal. Bukan dicreated by aida jebat nakal nakal nakal. Mula mula tu tanya jugak, kenapa MOVIENAKAL? Porn ke apa ni. Bila dah join, memang service memuaskan. No, i means movie semua tu memang memuaskan. Jangan buruk sangka jangan fikir lain, tak baik, ini bulan ramadhan! (warning)

Dengan beberapa syarat:
  • anda perlu ada laptop
  • perlu install telegram di laptop
  • perlu kelajuan wifi atau kuota gb yang kuat sado segak
  • anda perlu sabar menunggu semasa mendownload movie




Semuanya best! Tapi channel yang kerap saya kunjungi movienakal dan runningman sahaja. Yang terbaru RICKYCHANNEL memang mantop, movie paling latest saya download, beauty and the beast. Anda hanya perlu mendownload subtittle sahaja di google. Subtittle Runningman sudah tersedia ada. Yang akak akak kaki drama melayu pun boleh dapatkan drama yang anda nak disini tau. 

Link:

Movienakal - https://t.me/movienakal
Rickychannel - https://t.me/RickyChannel
Portal malaya - https://t.me/PortalMalaya
Korean variety show - https://t.me/KoreanVarietyShow
Kpoppella mv - https://t.me/Kpopella
Cerita sarikata melayu - https://t.me/CeritaSarikataMelayu
Fant Asian - https://t.me/FantAsian
Asian movies life - https://t.me/asianmovies
Runningman - https://t.me/RunningManKorea

Tips: 
Anda perlu alert pasal ni, bila anda search movie dalam channel, dia akan keluar banyak movie daripada pelbagai pihak yang mengupload, kadang-kadang ada yang cetak rompak. So nak movie yang bagus, anda tengok MB movie tersebut, kalau jumlah MB tu besar, maka okay lah movie itu. 

tengok contoh di bawah: 



You Might Also Like

6 comments

  1. Dulu rajin download movie dekat laptop. Skrg nk download masa tgk movie tak sempat2. Hehe

    ReplyDelete
  2. dulu masa tak kenal subsmovie, selalu pakai telegram la tengok movie, hehehe. Sekarang ni malas dah, tengok kat subsmovie direct je.

    ReplyDelete
  3. Hi, nak tanya kenapa dah downloaded kt telegram tapi drama tak boleh buka n tonton?

    ReplyDelete
  4. Email sy please : noorhazwany89@gmail.com

    ReplyDelete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.