CARA NAK UBAH PATTERN & WARNA UNDERLINE

June 11, 2017



Hi and assalamualaikum semua. Harini I nak share tutorial. Sebab dah lama gila tak share and dah melawa kan sedikit demi sedikit blog I ni. Blog pun nak raya jugak kan :) 

Ni contoh underline tu! 

Iols baik hati tau sanggup tunjukkan korang macam ni. Sebab aku pun pening mana nak cari coding. Kadang-kadang coding yang orang ajar tak sama dengan coding template kita. And aku pakai template themexpose. 
Aku akan ajar korang dua cara:

Cara pertama: 

1. Dashboard > theme > Edit Html
2. Cari kod ini. ( Tekan Ctrl + F secara serentak untuk memudahkan pencarian )

u {


3. Copy code dibawah dan pastekan di bawah kod u { 

text-decoration: none;color: #000000;border-bottom: 2px solid #000000;}


Blue - colour font 
Red - ketebalan lines
Grey - jenis under lines solid/dashed/dotted 
Green - colour lines

Cara kedua:

1. Dashboard > theme > edit html
2. Kalau korang tak jumpa code diatas ( u { ), boleh try yang bawah ni. by the way, syuk guna cara kedua :)

/* Header
or


/*** Post Header ***/


3. Copy code dibawah dan pastekan di atas code /* Header  


u {
text-decoration: none;color: #000000;border-bottom: 2px solid #000000


4. Save and preview!
Kalau ada apa-apa masalah, sila comment di bawah ye 

You Might Also Like

0 comments

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.