THE AMERZING BLOGLIST: WORK HARD, BE KIND AND AMAZING THINGS WILL HAPPEN

May 01, 2017

Tadaaaa! Potatoyaaa...Banananana!

Bismillahirahmanirahimmm...(Tarik nafas dulu)
Assalamualaikum, guys and amerzing! Nampak tak dekat atas tu? Nampak? Seriously, nervous sikit, because this is my first-first-first time doing a segment. Actually tak berapa faham sangat macam mana perjalanan segmen ni, and what should i do? but atleast ill give a try. Hopefully betul lah apa yang aku buat ni.

AMERZING RIDZUAN (betul tak apa aku eja ni?), tengah tengah blogwalking, nampak amer, jalan blog lain, nampak amer, jalan lagi nampak amer. So cuba cuba gatal sikit tekan nak tengok sikit siapa Amer ni. At the same time aku macam WOW! serius lah lelaki blogging? Dari aku mula blogging since 2011, memang satu batang hidung atau bayang bayang lelaki aku tak nampak. But now wow wow wow bro.


A short review about AMERZING:

Hari pertama yang dok gatai tangan tekan link blog amerzing, benda yang main dekat kepala aku "Header dia smart giler, dah lah lelaki" (apa kene mengena lelaki dengan header bah?)

Blog dia simple but nice. Tak rasa kabut sangat, feel relaxes bila baca dekat blog amezing. I love simple, see template blog pun dah tukar. Simple is AMERZING with hashtag. Dont forget #AMERZING.

Scroll punya scroll! Bahasa apa si amerzing ni pakai dekat entry ni, bila buntang sikit mata ni, baru nampak, ENGLISH. Weh susahnya nak jumpa blog in english. Dah lah lelaki pulak tu (Again) Ingatkan, satu entry je ENGLISH, the whole entry bahasa english. So dalam nawaitu aku, (boleh lah belajar english, dah lah english ke laut) So, your blog is the one of my favourite blogg ever! boleh lah tambah tambah sikit dictionary aku. Boleh belajar bahasa english, and amerzing guna bahasa english yang sangat mudah and senang nak faham. Lagi lagi senang nak belajar untuk manusia macam aku.

Wish you all the best AMERZING! Keep blogging and youre bloody AMERZING!


A story about THE MOST AMAZING THINGS HAPPENED IN YOUR LIFE:

1. I got 7A's in PMR and 3.17 in my STPM
Miss pmr so much! Cerita dia sama je macam semua orang, struggle dalam belajar. sama macam aku. but its become AMAZING. bila kau slow dalam class, then last last minutes kau study macam nak gila. Backup all the silibus. Yang aku dulunya tak pandai arab, arab selalu fail. Bila result PMR keluar, kebaboom. Alhamdullilah. thats was my Amazing things happened in my life. Semua orang rasa yang sama, and semua rasa benda tu adalah perkara paling amazing sebab kita dah cipta satu kejayaan dan pencapaian. (stpm dah cerita tadi hehe)

2. Berpeluang menunaikan Umrah
Ya Allah, syukur alhamdullilah sebab berpeluang menunaikan umrah dalam usia yang muda. Syukur sangat sangat. Masa dapat pergi umur 16, sebelum spm. Dapat rasa suasana semua orang ke masjid, dapat kenal manusia yang berlainan negara tapi bersatu dalam satu agama. AMAZING kan? Harap aku, kau, kita semua berpeluang ke sana lagi amin.

3. 4 Sekawan.
Aku ceritakan 3 short stories sekaligus, haha.

First, Kain terkoyak dekat sekolah rendah. Peh ni memang malu beb. Ya allah bila teringat, tak tahu mana nak sorok. Masa tu lepas assembly, pastu biasalah nak ke tandas. Jalan punya jalan, aku pi jalan tepi bangku kantin (tapi bukan dekat kantin, dekat nak ke tandas) Tak perasan pulak ade si paku, sekali gesek kat bangku tu, SSsSsSssssskKkkkraaaaakKKKKkk! Aku macam "bunyi apa tu weh" sekali tengok kain dah terbelah joyah oi. Panjang bebenou.

Second, kene kejar lembu. Actually bukan aku kene kejar. dalam kawasan kampung kan. tepi tu ada paya, memang satu jalan sempit je. Si lembu sekor tu pi diri tengah tengah jalan. Aku takuttttttt! Aku pun lari lah nak elak lembu tu. Orang depan pulak blocking, aku pun jatuh. the end.

Third, terminum air berudu. Hah! terkejut kan? gila kan? tapi nilah amazing! haha. aku tengah study. Tiba tekak pula haus mintak dibasah, nak ke dapur malas. Keluar je dari bilik, nampak sepacak botol yang tegak berdiri megah. Aku ambil lah botol tu. Terus teguk minum (agak agak penuh satu satu dua teguk lah) Aku pun letak botol atas meja, sekali terpandang botol tu. Dah berpusar berudu dalam botol air tu. Dah pening. Dengan air ya allah ada sisa sisa longkang (dedaun) (tapi adik aku dah tukar air paip, so ia bukan air longkang) Menjerit aku satu rumah. Ya allah jijiknya. AMAZING!

okay, done! TQ yang sudi membaca. Seronok tak baca entry ni? Kalau seronok, thats mean i had made a really really amazing day for you :) hope you guys enjoy read it.   Baru nak belajar bersegmen, tak menang tak apa. Terima kasih AMERZING!

You Might Also Like

30 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Thanks Syukrina.. I am literally crying reading you post.. I'm so terharu hahahaha... May Allah bless you too. Aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. One more... why berudu.. Allahu.. rasa macam mana? Cincau ka? HAhahahaha lawak laaa..

      Delete
    2. Rasa kodok, hehe takdelah, rasa air biasa but ade sikit payau erkk ==' hahaha

      Delete
  3. Ya Allah! Seriously, berudu??? Oh my goodness! I gelak, tapi macam tak boleh nak hadam pulak serius lah?? Astaghfirullahala'zim... Lain kali, dahaga pun tengok dulu k air apa yang nak diteguk tu. Alahaiii... You made my day! Thank youuu ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ye seriously, i tengok berudu tu dah berpusar dah la ade dua ekor. Ya rabbi, adik lelaki punya keje. Masa tu umur 13 tahun. kalau diingatkan balik dengan adik adik, memang gelakk haha

      Delete
  4. hi, saya datang singgah sini follow awak :) salam kenal dear :)

    ReplyDelete
  5. berudu...cant imagine if that happen to me LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha please dont imagine. really disgusting haha

      Delete
  6. Nak pengsan masuk part berudu tu, hahahaha. Apapun tahniah result cemerlang, dan bertuahnyaaaa dah dapat pergi Umrah.

    All the best sis. Brader AMER memang AMERZING!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau nampak depan terus pengsan dah sis maizan hehe. terima kasih sis :)

      Delete
  7. All the best.
    Semua story tu memang berjaya amazekan Mrs. A.
    Hopefully Amerzing pun sama so that you will be in his bloglist ya...

    ReplyDelete
  8. HAhahaha... bayangkan kalau semua orang komen macam tu.. Amer yang orng first baca nih lagi lah hahahahaha.. Ya Allah sampai sekarang still terbayang berudu tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha takpernah main berudu ke?

      Delete
  9. Congratulation for your results.

    ReplyDelete
  10. Congrats for your resault. Woww tak boleh saya bayangkan macam mana minum air berudu tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanyou najihah! haha jangan bayangkan.

      Delete
  11. Tahniah.. dapat result cemerlang. Sy PMR pun biasa2 ja. Apatah lgi SPM haha.. Alhamdulillah.syukur dapat pi Umrah dalam usia yg awal. sy nie ntah bila lagi huhu..
    I love your stories like they said part berudu tue yg lawak, Ya Allah tak dapat bayangkan apalah rasa air berudu tue haha..

    Good luck dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya doakan awak pun dapat buat umrah and haji dalam usia yg muda. hahaha jangan bayangkan. Saya nak teringat balik pun nak termuntah tertonggek

      Delete
  12. serius ni amerzing. tak menang tak tahu la. nasib baik tak telan berudu tu sekali. hahahaha

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum,

    blogwalking dari segmen yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/the-amerzing-bloglist-believe-in-myself.html

    ReplyDelete
  14. Hi, I'm here for the final judgement for the AMERZING Bloglist winners. Maybe you will be one of 'em. Wait for the announcement on this 3 June 2017. Cheers!!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.