10 day Challenge #Day1

May 16, 2017




Assalamualaikum and good morning guys. Hi! After a long time, ive found a very interesting topics which is a challenge topic. Nice, right? As long as, you have something to post "lah" in your blog. So in the day 1, i have to pick ten different poeple and i have to say ten things to that ten different people. Things? macam describe ke? Read and understand the challenge "lah" hahahaha. So i have to pick ten people. OMG! Who else ehh. Already got 5 people. who else another 5 people? Ok random lah eh. Accept the challenge and youre the bravest prettiest smarties luckies person in the world.

RULES:
 You have to post the entry every day until 10 day complete
 Tag 10 people to play this challenge

Challenge!


#Day 1


 Ummi

 Seorang hamba pernah bertanya kepada Rasullulah Saw "Wahai Rasullulah saw, siapakah yang aku perlu berbakti dahulu?" . Kemudian, Rasullulah saw menjawab, "Ibumu!" . Hamba beratanya lagi "Siapa lagi?". Rasullulah saw menjawab kali kedua, "Ibumu!". Hambar bertanya lagi, "Siapa seterusnya, Wahai Rasullulah?", Maka Rasullulah menjawab kali ketiga "Ibumu!" . Hamba bertanya lagi, "Siapa lagi?" . Rasullulah saw pun menjawab, "Barulah ayahmu..."

umi terima kasih kerana mengandungkan kakak selama sembilan bulan....
terima kasih kerana melahirkan kakak sehingga sanggup menahan kesakitan...
terima kasih kerana mencebok berak, tukar pampers,buat susu...
terima kasih sebab belikan pamper, susu; pakaian....
terima kasih kerana sanggup berkejar untuk suap makanan....
terima kasih bangun malam kerana aku menangis minta susu...
terima kasih menjaga aku sehingga dewasa...
terima kasih memberikan didikan agama yang sempurna...
terima kasih menghabiskan segala wang untuk kami (anak-anak)...
terima kasih jaga kami ketika sakit...
terima kasih terima kasih terima kasih ummi :') 

Nak cakap 10 perkara dekat ibu, memang tak kan cukup. Dan tidak secukup dan tidak setanding dengan bebanan yang ibu berikan kepada kita. Terima kasih, Ya allah mengurniakan kami ibu yang baik dan keluarga yang baik :') Ya Allah, janganlah kau ambil ibuku dan kau panjangkan lah usia ummi agar aku dapat terus menjaga dia, Amin Ya Rabbal Alamin. HAPPY MOTHER'S DAY KEPADA PEMBACA YANG BERGELAR IBU DAN BAKAL BERGELAR IBU!



 Abah

Abah, the only one who know to solve math problem. He loves math, and i got that from him hahaha. If you see his face to face, he looks like really bloody young seriously, even he already 50 series. I got that young ancestry from him too. People always confuses that i am the youngest among sibling. They say i "adik". Gila tak bangga? Kau rasa muda gila kot! He loves fitness, jogging and workout. Actually he little bit fat but not that fat. After that, maybe he wants to look more handsome maybe, so he making decision to fit his body and workout and workout. Sekarang memang kurus gila, dari XL jadi M. Boom! (Aku bila nak kurus ni).

Semoga abah cepat kurus lagi...
semoga abah sentiasa sihat dan kuat...
Abah kena kuat untuk jaga kami empat orang...
Abah tak boleh sakit nanti sape nak buat bill paymets semua...
Abah dah tua jadi cepatlah sikit tumbuh uban tu(satu pun takde lagi)
Semoga abah dipanjangkan usia...
Tolong jangan cari isteri baru hahaha please-please-please...
Semoga ibu dan abah dapat naik haji tahun depan, Amin...
Abah kene pandai masak, kesian umi letih nak buat semua huhu..
Janji tak habiskan duit dekat benda benda tak berfaedah hahaha...


 Angah

Tolonglah belajar rajin-rajin, untuk siapa? Untuk diri sendiri, bukan untuk kau sorang je, umi abah sekali.....
Sebab diorang dah habis banyak dekat kau, tukar sekolah itu ini...
Kalau stay form 6, do your very best!....
Mana-mana pun kau belajar yang penting USAHA, baru kau boleh berjaya...
Takpayah la couple-couple ni, jijik....
Unless, memang dah ade minang kau, baik agama nya baik pendidikan nya...
Janganlah baran sangat, makin hari makin tua muka kau, sumpah...
Tolonglah kemas bilik tu, jangan biarkan sotong bersepah, geli...
Kalau nak amik kos perniagaan, tolonglah pandai basic math dulu ye...
Jerawat dah takde....


 Adik

kau lagi sorang, tolonglah belajar elok-elok....
Belajar tu tekun lah sikit....
Kalau sekadar membaca (input), tapi tak outputkan balik, kau rasa kau ingat lah?...
Bilik tu ya rabbi bau kepam tolonglah kemas sikit ye...
Jantan pun kene kemas rumah ok, takde istilah kemas rumah untuk orang perempuan je....
Kalau macam tu jantan duduk la dalam semak!...
Hari cuti tu tolongla umi buang sampah ke, basuh pinggan ke, vaccuum ke, tu pun malas ke...
Takpayah nak main bola sangat, bola ni belum menjamin masa depan lagi...
Gembirakan lah umi abah dengan kejayaan kau....
Janganlah bagi yang teruknyaa aduhh....



 Aina Najiha

She is the one couzie that i always playing with. Apart that, we have a same age, 20 years old. Let me describe her lah meh.
4 of 6 siblings..
have a fastest smartest brain ever..
Dah terjebak dengan horror movie...
Suka romance movie, but im not!...
Suka hindustan masa kecik-kecik...
she quite funny....
Mudah tangkap dengan lawak aku, lepastu gelakk gilaa...
Masa kecik, suka main game ganas-ganas, aku pun tak tahu meh...
Mudah terpedaya dengan ajakan "wei jom makan burgerking" padahal duit dah semput...
Suka kucing...



 Khairina Sabri

She is my old schoolmate and classmate. Kiteorang kenal dari form1 kelas KAA (Arab). We started to be bestfriend since form 1. Until now, she also entered and graduated form 6. So, 6 years friend.
Dia memang pemarah gila-gila...
lepastu suka moody, aku tak tahu lah pesal...
anak kedua dari empat adik beradik...
Loves baking pastry and cakes....
I loves her cake so muchhh, seriously sedap!...
Pandai masak, semua benda lah dia boleh masak...
Her english more fluently than me lah....
She loves english genre like books or something related to english...
She got Band 4 in Muet test... (i got 3 em)
She loves kdrama and kpopsong ok!
she kpoppers! be careful hehehe....



 Prince Mateen

Do you know him? I loves him so much, his mine ok!
I terribly dont know him...
His quite gentleman...
he is my bae and crush...
Never seen him before...(f2f)
handsome...
rich....
cute smile and laugh he had....
loves animal....
energetic person...
love sports...
i want you to be mine.....
Hahahaha its a joke, dont take it too seriously. its a joke, gelak lah. hahaha



 Cikitam

Clue: he is not a man.
have a black skin, black fur ever....
Always sleep under the bed and on the bed....
Loves eat rice with fish....
Anak yatim...
Mak ayah bercerai....
He is a male...
Only got a brother...
Fish fighter...
Invisible spy in the dark...
have a mancung nose...
elder brother...



 Tecik Demok
Clue: He is not a man

Got a grey white brown skin...
have a mancung nose too...
younger brother...
Still a new member in family...
Still a baby monkey...
Fishfighter Soundtrack...
Loves to keep body cold temperature...
Lives outside when night comes...
Play with bestfriend, cicak be penyet already...
Loves dutchlady lowfat fresh milk everyday...


Done my challenge, hope you likes it and dont forget to respond and comment down below. I will replying you comment as soon as possible like wonder women.

You Might Also Like

0 comments

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.