Kumpul Buku Tapi Tak Guna

April 29, 2017





Assalamualaikum Candies, hi im back at this part again http://matcuoi.com
how's your day going? so far okay? hope you have amazing day today! So today i would blogging about "perangai" yang suka beli-beli cute notebooks but not use it :) Hahahaha satu perangai yang tak tahu ikut sape. Beli hanya untuk SIMPAN.  Maybe some of the readers, seem know a lot  about me , but girl! to be honesttt, you really really dont know me at all hahahahahaha http://matcuoi.com
So! lets me show you guys a few books (tadelah cute mana tapi perangai) that im not really used and half use it hahaha. HALF okay just HALF!





Tadaaa! Dalam kotak tu ada lagiii. Tangan cikitam pun nak masukk pun boleh haha
Actually, yesterday ive already clean up my bedroom, dah buang semua kertas kertas stpm sampai jadi seguni, godek godek tempat letak buku, jumpa jumpa lah jugak buku comel comel ni. Box tu aku dapat masa birthday tahun 2012 diterima daripada Ummi, for my birthday, just simple present but box je yang masih segar dekat almari buku. Lets start? Shall we?



Nampak biasa kan? Tapi dekat mata aku, nampakk NAK BELI! hahahaha kalau part pilih buku, lebih kepada harga yang murah dan cute lawa. Kalau marah tapi tak lawa, baik tak payahh. Membaziaqq hahahaha. So buku ni aku dapatkan dari Smart bookshop dekat Giant, Nilai dengan harga RM3.90 each. ade warna lain. Tapi aku amik dua warna ni, sebab gandingannya sama! menarik kan? Lukisan pun like doodle giteww. Warna pun highlighting dia memang tiptopp. tak pudar langsungg. Aku dah guna buku biru je sebab nak buat list Universiti Awam for my upu (doakan saya dapat upu).




Yang ni pulak, buku memang dah lama bebenor aku simpan, harini baru berusik bergodek nak tengok balik (selepas dah kemas bilik) yang biru tu aku tak ingat beli dekat mana, harga dia berbelas. Tahun 2012 aku beli buku ni, masa tu form3, aku terasa nak beli lepas classmates bagi hadiah buku panjang macam ni jugak (brown colour) cover dia pun keras.





Seterusnya, buku ni pulak aku beli dari Popular bookstore Nilai, yang berplastik tu belum guna and tak pernah bukak langsung. Kenapa aku pilih buku ni? First, warna dia. warna semua colourful and pastel colour! Gila tak meroyan nak beli, beli 3 sekali gus kau. Secon, sebab quote dia semua best best, seriousss! macam-macam ada. Third, design dia, ade pelbagai design yang lawa lawa. Fourth, ada penanda buku and bulu-bulu tu ikut theme buku. Fifth, dia ade banyak jenis, panjang ada, lebor pun ada. Harga? Harga ikut pattern buku, kalau yang panjang RM13.90 kalau yang lebar, RM15.90. Nak buat cemana kalau dah perangai kann.






Moustache book! Cover dia dari kulit kayu and ofcourse keras. dalam dia biasa je kosong kosong. Still dalam plastick tak pernah bukak and belek sekali pun hahahaha. Ni aku dapat dari Smart, harga lupaaa. Ni baru a few book aku tunjuk, banyak lagi tapi dah tak larat nak menaip. So my wishlist and one of my goals 2017 adalah nak beli buku banyak banyak lagi hahahaha.


Kalau anda pun perangai macam saya, atau ade perangai pelik lain yang suka kumpul tapi hanya untuk simpan simpan je. Sila comment dibawah, saya ingin tahu lebih lanjut!

You Might Also Like

8 comments

  1. My goodness! Pehal semua lawa-lawa? Hahahahaha agaknya sebab tu lah simpan aje kaannnn, sebab sayang nak guna. Hihik! You're just like me! Tapi kite suka kumpul face masks aje lah. Beli beli beli pastu tengok dah banyak, pakainya idak. Adehhh hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, Face mask pun banyak yang cute! dekat watson, ya allah berpinar mata tengokk semua face mask

      Delete
  2. Sis, kenapa kita sama hobi ni..hihi..sy ingatkan sy sorang je suka kumpul buku2 yg lawa2 ni..but i know now i am not alone..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ni memang perangai wajib perempuan kot tak boleh tengok lawa lawa, tapi kenapa BUKU, bukan BEG? hahaha (questioning myself)

      Delete
  3. anis pun jatuh hati tgk buku corak monster tu ^^ anis pun jenis suka beli buku kosong , tapi syg nak tulis :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sayang gila nak guna, sebab takut nanti kesan daripada tulisan buruk terus dah hilang seri buku tu haha

      Delete
  4. hahaha samalah.. sy pun suka kumpul tp x guna langsung.. rasa sygg nak conteng buku2 tue

    ReplyDelete

Assalamualaikum semua yang sudi baca entry ni. Sila tinggalkan comment. Insyallah comment anda akan dilayan.

Terima kasih datang sini.